Ceapa verde și usturoiul verde sunt două ingrediente populare în multe bucătării din întreaga lume. Sunt cunoscute pentru gustul lor aromat și proprietățile lor benefice pentru sănătate.
Ceapa verde are bulb mic, tijă lungă și subțire, care este folosită atât pentru a adăuga aromă și textură salatelor și altor feluri de mâncare, cât și ca garnitură decorativă.
De obicei, ceapa verde are o aromă mai ușoară decât ceapa uscata, fiind folosită adesea în bucătărie mai ales primavara. Aceasta conține, cantități semnificative de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, potasiu și acid folic.
Usturoiul verde, cunoscut și sub numele de usturoi tânăr, este format dintr-o tijă subțire și un bulb mic si ferm. Tija este tăiată și utilizată ca un condiment pentru a adăuga un gust intens de usturoi la salate sau mâncaruri diverse.
Usturoiul verde are un gust mai blând decât usturoiul uscat și este utilizat adesea în bucătăria traditionala, dar si mai nou in salate si sosuri oromate. Acesta conține, de asemenea, compuși cu sulf, cum ar fi alicina, care sunt cunoscuți pentru proprietățile lor antibacteriene și antioxidante.
Atât ceapa verde, cât și usturoiul verde sunt ingrediente versatile care pot fi utilizate într-o varietate de feluri de mâncare, de la salate și garnituri la sosuri și marinade. De asemenea, acestea pot fi adăugate la supe și tocănițe pentru a adăuga o aromă intensă și o textură crocantă.
În plus, datorită proprietăților lor benefice pentru sănătate, consumul regulat de ceapă verde și usturoi verde poate ajuta la reducerea riscului de boli cronice, precum bolile de inimă și cancerul.